ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό το κλίμα, δεν υπήρξαν πολιτικές εντάσεις

Ολοκληρώθηκε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση πήραν το λόγο περίπου σαράντα βουλευτές καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Έφη Αχτσιόγλου..

Κομματικές πηγές ανέφεραν πως το κλίμα της συνεδρίασης ήταν καλό, δε σημειώθηκαν πολιτικές εντάσεις , διατυπώθηκαν ωστόσο οι εκπεφρασμένες από καιρό ενστάσεις βουλευτών, όπως αυτές συμπυκνώθηκαν και στο κείμενο των “11” που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την “ομπρέλα” του Νίκου Φίλη και μέρους των “53”.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την “αυλαία” της συνεδρίασης έκλεισαν με παρεμβάσεις τους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, με τον πρώτο να επιμένει – ως έπραξε και στην εισήγησή του- ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης:

  • Αποσαφηνίστηκε το ζήτημα του υπό ποιες προϋποθέσεις θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα, και ξεκαθαρίστηκε ότι για την εφαρμογή τους απαιτείται η επίτευξη του στόχου για 3.5 % πλεόνασμα το 2018 και “ούτε δεκαδικό παραπάω”, όπως ανέφερε στην κύρια ομιλία του ο πρωθυπουργός.
  • Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει δοκιμαστική έξοδος στις αγορές έως το τέλος του χρόνου
  • Δόθηκαν αναλυτικές εξηγήσεις για το πόθεν προήλθε το υπερπλεόνασμα του 2016 για το οποίο τονίστηκε ότι επετεύχθη λόγω της πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
  • Σε ό,τι αφορά τη “διανομή” του υπερπλεονάσματος, διευκρινίστηκε πως το πόσα και πού θα κατευθυνθούν, θα αποφασιστεί στο τέλος της χρονιάς.

ΠΗΓΗ: capital.gr

About Author