Τόμσεν σε Σόιμπλε: Θέλουμε “πραγματική δέσμευση” για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ANT1 στην Ουάσιγκτον, ο Πόλ Τόμσεν απάντησε στον Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την συμφωνία με την Αθήνα.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ, επανέλαβε την πάγια θέση ότι πρέπει να υπάρξει «πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θεωρώντας ότι όλα είναι ακόμα στον αέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά αξιόπιστες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα και τους μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους της Ελλάδας και προς την κατεύθυνση αυτή κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο.

Πάντως στο ΔΝΤ φαίνεται να έχουν θέσει ως επόμενο κρίσιμο χρονικό ορόσημο, για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό, την Σύνοδο των υπουργών του G7 που διεξαχθεί στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 11 έως 13 Μαΐου. Εκεί, όπου εκτός απροόπτου θα μεταβεί και η Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να συνέλθει στο περιθώριο της Συνόδου το Washington Group για να παρουσιαστεί στην γενική διευθύντρια του Ταμείου, το πακέτο των προτάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να πειστεί για επιστρέψει με χρηματοδότηση στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

About Author