Πως ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλαξε θέση για τον Ιβάν Σαββίδη: Από “ευπρόσδεκτος”… μη ευπρόσδεκτος

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Αίθουσα Σύνταξης» πήρε πίσω όσα είπε σήμερα το πρωί για τον Ιβάν Σαββίδη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Η συνέντευξη μου εδόθη περίπου δύο ώρες πριν κυκλοφορήσει η συνέντευξη του κ. Σαββίδη. Ήθελα να δείξω με την συνέντευξη μου ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανένα προσωπικό με τον κ. Σαββίδη, αντιθέτως κατήγγειλε την τροπολογία της Παρασκευή ως ένα σκάνδαλο μεγάλης διαφθοράς. Είπα στην συνέντευξη μου, ότι εάν έρθει αυτή η τροπολογία με την κανονική διαδικασία και με ασφαλιστικές δικλίδες που δεν θα επιτρέπουν τον Υπουργό κατά το δοκούν να σβήνει πρόστιμα, εάν πιστούμε ότι είναι σωστή δεν έχουμε προσωπικό θέμα με τον κ. Σαββίδη» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Επιτρέπεται εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες να δεχθούμε ότι ένας κύριος χ Σαββίδης επειδή έχει λεφτά θα θέλει να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε.

Μετά από αυτή την συνέντευξη «δεν είναι καθόλου» ευπρόσδεκτος επενδυτής κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές πως αυτό που ενόχλησε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ είναι το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης είπε πως δεν συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόβλεψε πως δεν θα γίνει πρωθυπουργός. Στη Ν.Δ επισημαίνουν πως η δήλωση αυτή είναι προκλητική και συνιστά παρέμβαση. Όμως, ο Ιβάν Σαββίδης είχε ήδη στείλει εξώδικο στον πρόεδρο της Ν.Δ επειδή τον είχε χαρακτηρίσει “λαγό” για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και σε άλλη περίπτωση τον αποκάλεσε “ολιγάρχη” και “διαπλεκόμενο”.

Αυτά είχαν προηγηθεί της συνέντευξης και παρόλα αυτά ο Ιβάν Σαββίδης ήταν “ευπρόσδεκτος επενδυτής” κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη. Το ότι έγινε… μη ευπρόσδεκτος προφανώς οφείλεται στο ότι ο ομογενής επχιειρηματίας είπε ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Και επειδή έδειξε μεγάλη συμπάθεια για τον Αλέξη Τσίπρα.

About Author