Τον Σεπτέμβριο η συνολική πρόταση χωροθέτησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί

Η σύσταση ομάδας έργου για τη σύνταξη πρότασης αναθεώρησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, για χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.

«Η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μείζον αναπτυξιακό έργο για την Αθήνα που αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας της πρωτεύουσας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαλτάκο.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, η ομάδα εργασίας θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, καθώς επίσης και από διακεκριμένα μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας. Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από τρεις υποεπιτροπές: νομικής τεκμηρίωσης και στήριξης, τεχνικού, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, και την επιτροπή οικονομικής αξιολόγησης του σχεδίου.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη αναμένεται η ολοκλήρωση της σύνταξης της πρότασης, η οποία θα περιλαμβάνει και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία θα συνοδεύει την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας. Ενώ, μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί συνολικά η διαδικασία της αναθεώρησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

About Author