Βέμπερ (ΕΛΚ): “Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό”

“Έχουμε ένα προβληματάκι, η συμφωνία έκλεισε, αλλά ακόμα είναι ανοιχτή”, σχολίασε ειρωνικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και εξήγησε που βρίσκεται το πρόβλημα…

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ την Τρίτη, από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται μετά την συνάντησή του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κύριος Βέμπερ σχολίασε με ειρωνική διάθεση την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που επιτεύχθηκε στο Χίλτον, λέγοντας: «Έχουμε ένα μικρό προβληματάκι, η συμφωνία έκλεισε, αλλά είναι ακόμα ανοιχτή», αναφερόμενος στις δηλώσεις τόσο εκ μέρους του ΔΝΤ όσο και του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η συμφωνία ήταν προκαταρτική και το ζήτημα δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα της Ελλάδας με την κ. Λαγκάρντ, αλλά σαν πολιτικός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν μπόρεσα να μην της επισημάνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό, αυτό είναι το θεμελειώδες πρόβλημα εκεί», είπε.

About Author