Προφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος της 6χρονης Στέλλας – Απολογήθηκε με υπόμνημα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 61χρονος παιδοκτόνος, ο οποίος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 6χρονη κόρη του.  Ο ίδιος απολογήθηκε με υπόμνημα, χωρίς ωστόσο να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Στο υπόμνημά του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος πέταξε το παιδί του σε κάδο σκουπιδιών, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι επιχείρησε στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται να αυτοκτονήσει.

Αναφερόμενος στη μοιραία βραδιά που πήρε τη ζωή της 6χρονης κόρης του Στέλλας, ισχυρίζεται ότι «είχα χάσει την αίσθηση χώρου – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%.»

Ολόκληρο το απολογητικό του υπόμνημα έχει ως έξης:

«Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσα ιδιαίτερα αντίξοες.

Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6-7 ετών εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από το οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης. Αρχές της δεκαετίας 90 παντρεύτηκα τη σύζυγο μου Ελληνίδα του Καναδά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Από το γάμο αυτό απέκτησα 2 τέκνα, ηλικίας 25 η θυγατέρα και 23 ο γιος μου σήμερα, πλήρως αποκατεστημένα.

Ο χωρισμός μου με την πρώτη σύζυγο οπωσδήποτε σηματοδότησε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεως μου που βαθμιαία έκτοτε με έχει κατακυριεύσει.
Βεβαίως μετά το διαζύγιο μου παντρεύτηκα τη νυν σύζυγό μου (…).Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο έντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτό με υποχρέωσε να επισκεφθώ πολλάκις και επανειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα.»

«ΕΙΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΓΕΝΑΝΑΙΟΔΩΡΟΣ…ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ….» Υποστηρίζει πως θα προσκομίσει στην ανάκριση τους σχετικούς φακέλους των επισκέψεών του στους γιατρούς , ενώ αναφέρει ότι ένας εξ αυτών τον επισκέφθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό όπου κατά την κράτηση επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

«Έχει καταγραφεί περιστατικό αφαίρεσης από εμένα , μαύρης σακούλας απορριμμάτων από το προσωπικό που επιμελείται την καθαριότητα στον 7Ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου να αυτοκτονήσω… Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως μου, απαξιώσεως μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά.

Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα pin και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου.

Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρου – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλοτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων…..Δεχθείτε το πένθος μου όχι μόνο λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία ούτως έστω α απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, περιοριζόμενος στο ολιγοσέλιδο υπόμνημά του

Ανακρίτρια: Τι απολογείσαι;

-Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ανακρίτρια: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;

– Δεν απαντάω

-Ανακρίτρια: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;

– Δε απαντάω

Ανακρίτρια: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε; -Δεν απαντάω
Ανακρίτρια: Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;

– Δεν απαντάω .Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.

Ανακρίτρια :Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε; Απάντηση : Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο».

Νωρίτερα, οδηγήθηκε στον ανακριτή υπό έντονες αποδοκιμασίες. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως: «δολοφόνε», «ξεφτιλισμένε», «κοπρόσκυλο» και «αληταρά».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 61χρονος αναμένεται στην απολογία του να αποδώσει όσα έγιναν στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το απόγευμα στη Σαντορίνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της θα γίνει η κηδεία της 6χρονης Στέλλας.

ΠΗΓΗ: real.gr

About Author