Το Ποτάμι “καρφώνει” την Κατερίνα Μάρκου ότι “φλερτάρει” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον δρόμο που χάραξε ο …Φωτήλας πορεύεται απ΄ ότι φαίνεται η πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου, η οποία έδωσε το στίγμα των προθέσεών της πλέκοντας το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο Ποτάμι μιλούν για…αποστασία και αποκαλύπτουν πως πριν αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα είχε αρνηθεί να καταβάλει το 20% του μισθού της, όπως οι υπόλοιποι βουλευτές, επειδή…το Ποτάμι δεν θα υπάρχει στο μέλλον. Το “καρφί” ήρθε από τον βουλευτή Παναγιώτη Καρκατσούλη μέσω facebook.

Δεν πρόκειται να παραμείνει για πολύ ακόμα καιρό στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, αφού η μεγάλη «γαλάζια» αγκαλιά την καλεί και ιδίως ο «ειλικρινής, ευθύς και ακομπλεξάριστος» Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το παραπάνω ανέφερε η ανεξάρτητη βουλευτίνα -πρώην Ποτάμι- Κατερίνα Μάρκου, η οποία αφού μας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα θα γίνει το Μπανγκλαντές της Ευρώπης, έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, προαναγγέλλοντας την ένταξή της στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαι υπέρ των μεγάλων σχηματισμών πλέον γιατί η χώρα δεν έχει πια πολλές δυνάμεις να σπαταλήσει. Χρειάζεται θεσμικά, όχι προσωποπαγή κόμματα», ανέφερε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η κ. Μάρκου, συνεχίζοντας «όσο για τη Συμπαράταξη, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες μια κατάσταση που κάπως με ξενίζει».

Βουλευτές του Ποταμιού όπως ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, δεν κρύβουν την οργή τους και εξαπολύουν μύδρους.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης μέσω κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

Αποτέλεσμα εικόνας για κατερίνα Μάρκου

«Αποστασία αλλά με … επίπεδο:

Τελικά για ένα παλιό κόμμα εξουσίας, κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Το επιτελείο του κ.Μητσοτάκη βρήκε εκλογική περιφέρεια και για την κυρία Μάρκου! Η προσχώρηση της στην ΝΔ καθυστερούσε γιατί οι γαλάζιοι βουλευτές δεν την ήθελαν στην Β’ Θεσσαλονίκης και δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την επανεκλογή της. Όμως λύση βρέθηκε και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Προς το παρόν η βουλευτής έδωσε την απαραίτητη συνέντευξη (στα πρότυπα Φωτήλα) όπου εκθειάζει τον αρχηγό της ΝΔ: «Ειλικρινής, ευθύς, ακομπλεξάριστος, προσιτός, με επίπεδο»!

Απαραίτητος όρος που βοηθάει να ξεχαστούν και όσα παρόμοια εγκωμιαστικά είχε πει για την κυρία Γεννηματά όταν ανεξαρτητοποιήθηκε. Βέβαια από εμάς έφυγε γιατί δεν ήθελε να δίνει στο Κίνημα την συνδρομή που όλοι οι βουλευτές δίνουν (το 20% του μισθού τους).

Γιατί να δώσω σε δύο χρόνια, 20.000 σε ένα κόμμα που μέχρι τις εκλογές μπορεί και να μην υπάρχει; ήταν η επική της ερώτηση. Ελπίζουμε ότι η ΝΔ έχει την οικονομική άνεση να διευκολύνει την Βουλευτή αλλιώτικα να της το πουν να παραμείνει ανεξάρτητη».

 

Το εγκώμιο της Μάρκου για τον Μητσοτάκη

«Ειλικρινής, ευθύς, ακομπλεξάριστος, προσιτός, σε προσωπικό επίπεδο. Πολιτικά, πιστεύω, με όλο τον σεβασμό, ότι μπορεί να είναι περισσότερο ο Κυριάκος. Πιο τολμηρός, πιο αιχμηρός στις θέσεις του. Το απαιτούν τα προβλήματα, το απαιτεί η εποχή», αναφέρει συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα η κ. Μάρκου. Παράλληλα, αναφερόμενη στην αποχώρησή της από το Ποτάμι σημειώνει: «Το Ποτάμι συγκέντρωσε στην αρχή έναν πολύ καλό και δημιουργικό κόσμο, αλλά δεν είχε την πολιτική εμπειρία να κρατήσει στάση συνεπή και σταθερή. Να δώσει πολιτικό στίγμα. Σταδιακά αποχώρησαν οι περισσότεροι. Η εκλογή-έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε τη χαριστική βολή. Όταν έχεις πολλών αποχρώσεων κόσμο πέριξ του πολιτικού κέντρου, παίζει ρόλο και η πολιτική προσωπικότητα του ηγέτη. Να μπορέσει να τους φέρει όλους κοντά».

Η βουλευτής που μέσω της συνέντευξής της προαναγγέλλει ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα ανεξάρτητη, με το επιχείρημα ότι «η χώρα δεν έχει πια πολλές δυνάμεις να σπαταλήσει», τάσσεται υπέρ των μεγάλων σχηματισμών. «Οι δυνατότητες παρέμβασης ενός ανεξάρτητου βουλευτή είναι μηδαμινές. Πρέπει να ενώσω τις λίγες δυνάμεις μου. Άλλωστε, το νόημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν συνοψίζεται σε ένα Κοινοβούλιο-άθροισμα ανεξάρτητων βουλευτών. Απλώς, πρέπει κανείς να παίρνει έναν εύλογο χρόνο να συσκεφθεί με τον εαυτό του», εξηγεί η κ. Μάρκου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι σε συζητήσεις με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξηγεί: «Έχω μια ελευθεριακή άποψη, βρετανικού τύπου, για τη λειτουργία του βουλευτή και του Κοινοβουλίου. Εάν υπάρχει μια ερώτηση, εάν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που αφορά την περιφέρειά μου και καλούμαι να προωθήσω το καλώς εννοούμενο συμφέρον της περιοχής, θα ψηφίσω με ένα τέτοιο κριτήριο και όχι με ένα στείρο αντιπολιτευτικό. Ναι, συζητώ με όλους και θα συνεχίσω να συζητώ. Αλλά για θέματα σαν αυτά – όχι για μεταγραφές… Όσο για τη Συμπαράταξη, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες μια κατάσταση που κάπως με ξενίζει. Αληθινά, εύχομαι τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο. Ο τόπος έχει ανάγκη πράγματι από μια γερή σοσιαλδημοκρατική παράταξη».

 

About Author