Δυναμικό παρών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με συνθήματα κατά των νέων μέτρων πραγματοποιείται αυτή την ώρα η πρωτομαγιάτικη πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αναμένεται να φτάσει έως την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ηδη οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι στην καρδιά της Αθήνας έχουν κλείσει, ενώ είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, καθώς η πορεία του ΠΑΜΕ περνάει έξω από το Hilton (το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από τρεις κλούβες), την ώρα που η κυβέρνηση και οι δανειστές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το 4ο Μνημόνιο. Η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ είναι πάρα πολύ μεγάλη, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί το παραμικρό.

Λίγο πριν τις 12:00 ξεκίνησε και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την πορεία της προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλά από τα συνθήματα είναι, όπως μεταφέρει το 902.gr, γραμμένα στα τουρκικά αλλά και τα αραβικά, καθώς οι Έλληνες εργάτες θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι πρόκειται για ένα κοινό αγώνα όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και αντιπροσωπεία της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Φωτό από το iefimerida.gr

 

About Author