14 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Οικονομια
  • Ντράγκι: Μεσοπρόθεσμα και αξιολόγηση για ένταξη στο QE

Ντράγκι: Μεσοπρόθεσμα και αξιολόγηση για ένταξη στο QE

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Στο ελληνικό ζήτημα και στην προοπτική ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ μιλώντας στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν και οι δηλώσεις του ήταν μάλλον δυσοίωνες.

Ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα συμπεριληφθούν στο QE μόνο αφότου η κεντρική τράπεζα κρίνει το χρέος της χώρας βιώσιμο και κλείσει η αξιολόγηση.

Πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε το θέμα τη βιωσιμότητας χρέους είπε ο κ, Ντράγκι.

Και πρόσθεσε: «Να φτάσουμε σε μια πειστική αξιολόγηση της βιωσιμότητας τόσο με τα βραχυπρόθεσμα (που είναι σε ισχύ) όσο και με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που τελούν υπό διαπραγμάτευση και τα οποία πρέπει να είναι σε ισχύ (in place), ενώ και η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί».

«Τότε η ΕΚΤ με πλήρη ανεξαρτησία θα κάνει τη δική της αξιολόγηση και τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για την αγορά χρέους».

Μπορεί να είμαστε κοντά σε αυτό αν η αξιολόγηση κλείσει ή να χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Ντράγκι είχε υποστηρίξει ότι η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να ενισχύεται, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται νομισματική τόνωση.

Δείτε επίσης