ΥΛΙΚΑ
3 αυγά μεγάλα
220 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
400 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
150 ml νερό
100 γρ. γιαούρτι
2 μήλα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 καψουλάκια βανιλίνης
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. κανέλα
6 φύλλα κρούστας κομμένα σε μικρά κομματάκια
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη + λίγο για να αλείψουμε το ταψί
Για το σιρόπι
1 1/2 φλ.τσ. νερό
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ταψί πυρέξ 20×28.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, τη βανιλίνη, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός έως ότου αναμιχθούν και ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε τα κομμένα φύλλα κρούστας και ανακατέουμε έτσι ώστε αυτά να βυθιστούν στο υγρό μίγμα.
Αφήνουμε για 20-30 λεπτά, εκτός ψυγείου, για να απορροφήσουν υγρό μίγμα τα φύλλα και να ενσωματωθούν καλά.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η πίτα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας για 3-5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.
Πηγή:tantekiki.blogspot.gr