anatropinews.gr

Έξι ΔΕΚΟ στο υπερταμείο με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτρούμενα-Ψηφίζεται την Τρίτη

Τις έξι ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο νέο υπερταμείο αλλά και μια σειρά ρυθμίσεων για την μετάβαση στη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί την Παρασκευή και όχι σήμερα όπως αρχικά προγραμματίζονταν και θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία με στόχο την ερχόμενη Δευτέρα να συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Τρίτη το πολυνομοσχέδιο να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Πάντως εκτός υπερταμείου μένουν ο ΑΔΜΗΕ και η ΕΑΒ και αυτό αν και στα προαπαιτούμενα απαιτείται η μεταφορά 8 ΔΕΚΟ και όχι 6, όπως τελικά προβλέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τον ΑΔΜΗΕ οφείλεται στον “αστερίσκο” του τεχνικού μνημονίου ότι οι μετοχές της εταιρείας περνούν στο υπερταμείο, μόλις ολοκληρωθεί η απόσχιση της εταιρείας από τη ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά την ΕΑΒ, σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά είχε θέσει θέμα απόσυρσης από τη μεταφορά στο υπερταμείο λόγω στρατηγικής σημασίας.

Στο νέο υπερταμείο περνούν σύμφωνα με το προσχέδιο οι εταιρείες ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και Δ.Ε.Η.

Read Previous

Επίκαιρη ερώτηση Θεοδωράκη στον Πρωθυπουργό για τις τηλεοπτικές άδειες

Read Next

Τι ζητούν με νέα προσφυγή στο ΣτΕ Star και ΣΚΑΪ