19 Φεβ 2026

Δείτε επίσης

Σταθάκης: Έως το 2022 το χρέος είναι βιώσιμο

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022, ενώ μετά θα χρειαστούν νέες συζητήσεις, δήλωσε την Τρίτη από το Βερολίνο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου.
Όπως μετέδωσε το Reuters, μιλώντας σε ελληνογερμανικό φόρουμ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: «Μέχρι το 2022, το χρέος… είναι βιώσιμο… Αλλά μετά, θα χρειαστούμε νέο γύρο συζητήσεων».
Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.
Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε, δε, ότι ο αρχικός στόχος των 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι μη ρεαλιστικός και πως τώρα ο στόχος είναι 15 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να μειωθεί και άλλο τελικά.

Δείτε επίσης