ΥΛΙΚΑ (για 8 με 10 μερίδες):
•1 κότα 1½ κιλό περίπου, ή 4 στήθη απο κοτόπουλο
•Αλάτι
•¾ έως 1φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•5 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
•3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
•½ φλιτζάνι σταφίδες
•2 κουταλάκια του τσαγιού τριμμένη κανέλα
•Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
•½ κιλό έτοιμο φύλλο κρούστας (λεπτό), ξεπαγωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
•½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δίνετε μια βράση στην κότα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Ξαφρίζετε το νερό και σιγοβράζετε την κότα ώσπου να μαλακώσει το κρέας της, περίπου 1 ώρα. Τη βγάζετε από το ζωμό και την αφήνετε να κρυώσει. Αφαιρείτε την πέτσα. Ξεκοκκαλίζετε την κότα και κόβετε το κρέας της σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνετε ¼ του φλιτζανιού λάδι σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι ή μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να μαραθούν, 7 λεπτά περίπου. Μεταφέρετε σε μπωλ και προσθέτετε το κρέας της κότας. Προσθέτετε τα αυγά, τις σταφίδες, την κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε όλα μαζί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και αλείφετε ελαφρά με λάδι ένα ορθογώνιο ταψί 30×45 με 5εκ. βάθος.
Ανοίγετε το πακέτο και τοποθετείτε τα φύλλα μπροστά σας. Τα διατηρείτε σκεπασμένα. Τοποθετείτε 7 φύλλα στον πάτο του ταψιού και με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφετε το καθένα ξεχωριστά με λάδι, αφήνοντας τις άκρες των φύλλων να κρέμονται έξω από το ταψί.
Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα. Προσθέτετε 1 κ.σ. από το τύρι και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι και πασπαλίζοντας τα ένα – ένα με το υπόλοιπο τυρί. Δεν λαδώνουμε και δεν ρίχνουμε τυρί στο πάνω φύλλο.
Στρίβετε τις άκρες από το φύλλο που εξέχει από το πυρέξ, προς τα μέσα.
Αλοίφετε το τελευταίο φύλλο.
Με ένα κοφτό μαχαίρι, χαράζετε μόνο τα πρώτα τρία φύλλα σε κομμάτια σερβιρίσματος.
Τη βάζετε στο φούρνο και την ψήνετε ώσπου να ροδίσει, 50 λεπτά έως 1 ώρα περίπου. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και τη σερβίρετε.