Υλικά
1 συσκευασία σφολιάτα [2 φύλλα]
1 λίτρο γάλα + ½ φλιτζ. γάλα
1 καψουλίτσα βανίλια
1 φλ. τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 κ.σ. βούτυρο
1 κουβερτούρα [125 γρ.] ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση συνταγής
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
2.Ρίχνουμε το 1 λίτρο γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε από πάνω το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
3.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, προσθέτουμε και το ½ φλιτζ. γάλα.
4.Βγάζουμε τα φύλλα σφολιάτας από τη συσκευασία τους. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και τοποθετούμε μέσα το ένα φύλλο. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι σε κομμάτια ώστε να μην μας διαλυθεί η σφολιάτα. Βάζουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή να ροδίσει.
5.Αφήνουμε τη μπουγάτσα να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο που έχουμε κοσκινίσει μαζί.