Υλικά Αρνί – 2 μπουτάκια Πατάτα – 450 γρ. μακρόστενες (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια) Καρότο – 5 Κρεμμύδι – 1 Σκόρδο – 3 σκελίδες ελαιόλαδο – 4 κ.σ. και λίγο ακόμα για να ραντίσουμε τα τελευταία λαχανικά ρίγανη – 1 κ.γ. αλάτι – 2 κ.γ. πιπέρι – 1 κ.γ. δενδρολίβανο – 1 κ.γ. κόλιανδρος – 1 κ.γ. λευκό κρασί – 6 κ.σ. Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Πλένουμε τις πατάτες και ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, έπειτα κόβουμε και τα δύο σε μεγάλα κομμάτια σαν μπουκίτσες. Αναμιγνύουμε τα καρότα, τα σκόρδα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη λαδόκολλα για τα μπουτάκια του αρνιού. Κόβουμε ένα κομμάτι περίπου 60 εκ. και το διπλώνουμε στη μέση. Τοποθετούμε περίπου ένα φλιτζάνι από το μίγμα λαχανικών που έχουμε ετοιμάσει στο κέντρο κάθε διπλής λαδόκολας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη μία λαδόκολλα 60εκ. Αλείφουμε ένα μπουτάκι με ελαιόλαδο, σε όλη του την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το μίγμα των μυρωδικών. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο μπουτάκι. Τοποθετούμε κάθε μπούτι πάνω από τα λαχανικά σε κάθε λαδόκολλα. Διπλώνουμε το κάτω μέρος κάθε λαδόκολας και το δένουμε με σπάγκο. Γυρνάμε τα «πουγκιά» όρθια και χύνουμε 3 κ.σ κρασί στο κάθε ένα. Μαζεύουμε τη λαδόκολλα γύρω από το κόκαλο και δένουμε σφικτά. Βάζουμε τα «πουγκιά» σε ταψί διαστάσεων 23×33 εκ. με το κόκαλο προς τα πάνω. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 205 βαθμούς C. Αφού περάσει μία ώρα, ραντίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί. Ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά με μία ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Σερβίρουμε με κουσκούς ή με κινόα. Πηγή : Nηστικό αρκούδι