14 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Πολιτικη
  • Ο Βενιζέλος αμφισβητεί το Γεν. Λογιστήριο για τις γερμαν. αποζημιώσεις

Ο Βενιζέλος αμφισβητεί το Γεν. Λογιστήριο για τις γερμαν. αποζημιώσεις

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Αμφισβήτησε το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το πόρισμα είναι απόρρητο, θα προσπαθήσει όμως να δώσει στο σώμα μια ουσιαστική περιγραφή και εκεί δήλωσε ότι θα πρέπει το Νομικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα παρακάλεσε το ΝΣ του κράτους να συνεργαστεί ξανά με την Τράπεζα της Ελλάδος το ΥΠΕΞ και ανεξάρτητους ερευνητές ώστε να διασαφηνιστούν δύο προβλήματα ένα ουσιαστικό και ένα δικονομικό:

“Να μας πει το αρμόδιο κρατικό όργανο αν έχουμε αξιώσεις ενεργές και αν ορίζονται και ως δεύτερο βήμα να δούμε αν έχουμε δικονομικό πλαίσιο”.

Εκεί μάλιστα είπε ότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις για εσωτερική κατανάλωση και δήλωσε ότι κατά την εκτίμηση του, αν ακολουθηθεί η δικονομική οδός που προτείνει το πόρισμα, η δική του άποψη είναι ότι δεν θα στεφεί από επιτυχία.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/327214/o-benizelos-amfisbhtei-to-geniko-logisthrio-gia-tis-germanikes-apozhmiwseis#ixzz2uM5ZPZKD

Δείτε επίσης