Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες για την τοποθέτηση νέας διοίκησης στην ΕΡΤ, ως αποτέλεσμα των “συσχετισμών” στην τριμερή, πλέον, διακυβέρνηση, αναδεικνύει το γνωστό πρόβλημα του κομματισμού στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
“Σαν να μην πέρασε μία μέρα”, λένε οι γνωρίζοντες και επισημαίνουν πως, παρά την πρωθυπουργοποίηση του …τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμου, οι κομματικοί εγκάθετοι δρουν με τις ίδιες μεθόδους και την ίδια νοοτροπία.
Η αποχώρηση του “παλαιοπασόκου” – όπως τον αποκαλούν οι σύντροφοί του- Θανάση Παπαγεωργίου άνοιξε εκ των πραγμάτων θέμα τοποθέτησης προέδρου. Αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης φαίνεται πως δεν ικανοποιεί, πλέον, ούτε την πλευρά Παπαδήμου, ήτοι τον Παντελή Καψή, ούτε, φυσικά, τη ΝΔ.΄
Έτσι, άρχισε η μοιρασιά, στον απόηχο της “σφαγής” των συμβασιούχων και μόλις λίγους μήνες μετά την απόφαση Μόσιαλου για “λουκέτο” στην Ετ1 και μαζικές απολύσεις –τότε ο πρώην υπ.Επικρατείας μας έλεγε ότι αυτό…
αποτελούσε απαίτηση της τρόϊκα, τώρα δεν είναι και ετοιμάζονται διορισμοί και νέες δραστηριότητες, ακόμα και δαπανηρές παραγωγές “ημετέρων”;
Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως την άγουσα για το “ψυγείο” -όπως συνηθίζεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κατά την αλλαγή κυβερνήσεων- παίρνουν οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης Β. Μπίτσης και Γ. Κογιάννης και επιστρέφει ο δημοσιογράφος Γ. Κουβαράς, ως “επιλογή” της Λεωφόρου Συγγρού. Ο τελευταίος ήταν στην ΕΡΤ και ως “επιλογή” Θόδωρου Ρουσόπουλου.
Παρόμοιες βλέψεις έχει και ο Μανώλης Κοττάκης, αλλά αρκετοί στη Λ. Συγγρού επισημαίνουν ότι ήταν, για πολλά χρόνια, πολύ κοντά στον Κ. Καραμανλή.
Για τις “υψηλές κλίμακες” και κυρίως αυτή του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου ακούγονται τα ονόματα του, πρώην προέδρου της ΕΡΤ και νυν συμβούλου έκδοσης της Καθημερινής Αγγελου Στάγκου, ενώ η πλευρά Καψή φαίνεται ότι βλέπει με θετική ματιά και τις περιπτώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, του Στέλιου Κούλογλου και του Φοίβου Καρζή. Ο δεύτερος που είναι στέλεχος, πλέον, της Eurobank διαψεύδει ότι επιθυμεί να ανηφορίσει προς την ΕΡΤ, ενώ για τον πρώτο υπάρχουν κάποιες ενστάσεις σχετικά με τα τυπικά προσόντα που απαιτεί μία τέτοια θέση.
‘Ολα αυτά, φυσικά, παραπέμπουν στη…γελοιότητα της πολιτικής. Ενώ μέχρι πριν μερικούς μήνες η ΕΡΤ ήταν για…κλείσιμο, τώρα μοιράζουν πάλι εξωτερικές παραγωγές και αναζητούν “ημέτερους” για τις θέσεις κλειδιά.
Πηγή:medialab.blogspot.com