Τα πρώτα μέτρα για την φονική θεομηνία στη Χαλκιδική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην επίσημη ενημέρωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τις εξελίξεις σχετικά με τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική τόνισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς».

Σχετικά με το πρόβλημα με τη ΔΕΗ είπε ότι «έχει να κάνει με την υψηλή τάση. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Παράλληλα εξήγγειλε έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής.

Ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «οι ξένες Πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα» ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις. Θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο τις επόμενες ημέρες».

Share.

About Author