Η… κουτουλιά του Ζιντάν έγινε 13 ετών!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κυριακή, 9 Ιουλίου του 2006. Στη Γερμανία διεξάγεται ο τελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία. Οι δύο ομάδες αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και η αναμέτρηση περνά την παράταση.

Λίγο μετά το 109ο λεπτό ολόκληρος ο πλανήτης βλέπει έκπληκτος τον διαιτητή να δείχνει την κόκκινη κάρτα σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους των γηπέδων όλων των εποχών, τον Ζινεντίν Ζιντάν, που κλείνει με αυτόν τον άδοξο τρόπο την ποδοσφαιρική του καριέρα. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ζιντάν είχε ξαπλώσει στο έδαφος με μια κουτουλιά τον αντίπαλό του Μάρκο Ματεράτσι.

Τα δευτερόλεπτα αυτά του αγώνα έμελε να περάσουν για πάντα στην ποδοσφαιρική ιστορία. Τα θυμόμαστε, 13 χρόνια μετά:

Αργότερα έγινε γνωστό ότι η φράση που εκτόξευσε ο Ματεράτσι και έβγαλε εκτός εαυτού τον Ζιντάν ήταν ότι τον αποκάλεσε «γιο μιας πουτ@νας τρομοκράτισσας», αναφερόμενος στην Αλγερινή μητέρα του.

Αρκετά χρόνια μετά ο Ματεράτσι δήλωνε:

«Του είπα για την αδερφή του, όχι για τη μητέρα του όπως έγραφαν στις εφημερίδες. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν έφηβος, οπότε δεν θα έπεφτα τόσο χαμηλά για να προσβάλω τη μητέρα του. Ήταν όντως ηλίθιο αυτό που του είπα, αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Σε κάθε γειτονιά στη Ρώμη, στη Νάπολη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και στο Παρίσι ακούς πολύ χειρότερα πράγματα. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πήρε τέτοια διάσταση αυτό το περιστατικό».

Η FIFA τιμώρησε και τους δύο παίκτες.

Share.

About Author