Πανελλαδικές: Τα πρώτα στοιχεία για τη βαθμολογία και οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όσον αφορά στην πορεία των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, από τα µέχρι στιγµής -περιορισµένα- στοιχεία που υπάρχουν από τα βαθµολογικά κέντρα, προκύπτουν τα εξής:

1ο Επιστηµονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών):

Οι επιδόσεις των υποψηφίων στα βασικά µαθήµατα του Πεδίου δεν φαίνεται να έχουν σηµαντικές διακυµάνσεις σε σύγκριση µε πέρυσι. Ταυτόχρονα, δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα ούτε και ο αριθµός των εισακτέων. Συνεπώς δεν φαίνεται πτωτική πορεία των βάσεων και πολύ περισσότερο στις υψηλόβαθµες Νοµικές και άλλες σχολές του Πεδίου.

2ο Επιστηµονικό Πεδίο (Θετικών Επιστηµών):

Σε Μαθηµατικά, και κυρίως σε Φυσική και Χηµεία, οι επιδόσεις αναµένονται χαµηλές και οι βάσεις πιθανότατα θα έχουν πτωτική πορεία. Οσον αφορά στις Πολυτεχνικές σχολές αλλά και στα τµήµατα Φυσικής, Χηµείας, Μαθηµατικών, φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, ακόµη κι αν είναι µικρή.

3ο Επιστηµονικό Πεδίο (Επιστηµών Υγείας και Ζωής):

Με τα στοιχεία που υπάρχουν µέχρι τώρα φαίνεται µια µικρή πτώση των βάσεων (στις υψηλόβαθµες σχολές θα είναι οριακή), αλλά επειδή το σηµαντικότερο µάθηµα (µε τον υψηλότερο συντελεστή βαρύτητας), δηλαδή η Βιολογία, εξετάστηκε χθες, δεν υπάρχει εικόνα για τη βαθµολόγησή του.

4ο Επιστηµονικό Πεδίο (Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής):

Και σε αυτό το Πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, µε περισσότερο ευνοηµένους όσους στοχεύουν στις Οικονοµικές Επιστήµες. Η πτώση των βάσεων δεν είναι όµως ορατή για τις Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές, Λιµενικές ή Παιδαγωγικές Σχολές.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Share.

About Author