Θεωρίες συνωμοσίας για το Τσερνόμπιλ: KGB, CIA, εξωγήινοι και Γαύδος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η νέα και άκρως επιτυχημένη σειρά του HBO “Chernobyl” έφερε και πάλι στο προσκήνιο την τρομερή καταστροφή του 1986, η οποία έμελλε να χαρακτηριστεί ως το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ. Μαζί βγήκαν ξανά στην επιφάνεια και οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει για το τραγικό περιστατικό.

Αυτά που επισήμως γνωρίζουμε για το Τσερνόμπιλ έχουν ως εξής: Στις 26 Απριλίου του 1986 ένας πυρηνικός αντιδραστήρας εξερράγη, σκοτώνοντας ακαριαία δύο ανθρώπους. Τους επόμενους μήνες δεκάδες ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σύνδρομο οξείας ακτινοβόλησης (ARS). Ο κόσμος παρακολουθούσε με τρόμο, καθώς η πόλη Πρίπιατ (τότε της ΕΣΣΔ, τώρα της Ουκρανίας) και τα γύρω χωριά “χάθηκαν” δια παντός από την ραδιενέργεια, η οποία εκτιμάται ότι ήταν πιο ισχυρή από την βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα και σήμερα, 33 χρόνια μετά, πώς ένας τακτικός έλεγχος ασφάλειας μπορεί να προκάλεσε μια τέτοια καταστροφή και πολλοί αναρωτιούνται τι πραγματικά συνέβη στο Τσερνόμπιλ.

Συνολικά περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι στην περιοχή επηρεάστηκαν άμεσα από το περιστατικό ενώ εκατομμύρια είναι αυτοί που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα χρόνια που ακολούθησαν είναι αμέτρητα τα μωρά με γενετικές ασθένειες και τερατογενέσεις.

Η κυβέρνηση επέμενε ότι το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα λανθασμένου σχεδιασμού του αντιδραστήρα σε συνδυασμό με ανθρώπινο λάθος, υπονοώντας ότι οι εργαζόμενοι δεν ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να χειριστούν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με την αλήθεια βάσει των ανακοινωθέντων, να έχει φέρει πολλά ερωτηματικά, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να οργιάζουν, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από δάχτυλο της CIA έως εξωγήινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Share.

About Author