Δυσφορία των κεντροδεξιών της κυβέρνησης για την “σιωπή” της Κουμουνδούρου- Τι θα γίνει με τον Αντώναρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προβληματισμός και δυσφορία επικρατεί σε κεντροδεξιά στελέχη που συνεργάζονται με την κυβέρνηση ή προσωπικότητες προερχόμενες από τον χώρο της Ν.Δ αλλά έχουν συγκρουστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σκληρή δεξιά πτέρυγα του κόμματος καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια συνεννόηση με την Κουμουνδούρου και το Μαξίμου για οργανωμένη συνεργασία τους με το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσει τουλάχιστον δύο φορές με τον Ευάγγελο Αντώναρο προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για συνεργασία αυτών των στελεχών με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και μάλιστα αφού οι δεύτεροι συγκροτήσουν κίνηση ώστε να φανεί πως γίνεται διεύρυνση και προς αυτόν τον χώρο. Ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Τέρενς Κουίκ, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πιθανώς η Κατερίνα Παπακώστα (ΝΕΟ) αλλά και η ¨Ελενα Κουντουρά που, όμως, εξελέγη ευρωβουλευτής, αλλά και άλλοι πρώην βουλευτές και υπουργοί από τον χώρο της Ν.Δ είχαν εκφράσει επιθυμία για μία τέτοια συνεργασία που θα αναγνωρίζει την διακριτότητα του τι εκπροσωπούν και θα τους αναγνώριζε κάποιες θέσεις στα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια.

Η συνεργασία κρίνεται ακόμα πιο σημαντική μετά την απόφαση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου να μην κατέλθει στις εκλογές, δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα στη Ν.Δ. Ακόμα και μερικές δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του ευρύτερου χώρου που εκπροσωπούσαν οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να είναι “προσβάσιμοι” στον ΣΥΡΙΖΑ εάν αναδείκνυε τη συμμαχία του με την μικρή αλλά όχι και αμελητέα κεντροδεξιά “συνιστώσα” του.

Ωστόσο, οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν προχωρήσει, αντιθέτως η συμμετοχή στον “πρωϊνό καφέ” στελεχών μόνο από την “Γέφυρα” (Μπίστης, Ραγκούσης) και το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από την Κουμουνδούρου προκαλεί προβληματισμό και δυσφορία. Δεδομένου ότι ακόμα και προβεβλημένα στελέχη, όπως ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, δεν έχει ακόμα καμία ειδοποίηση εάν και πως θα είναι υποψήφιος.

Share.

About Author