‘Εδειξε την έξοδο στον Ψαριανό η Μ. Σπυράκη: “Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον δημόσιο βίο και τη Ν.Δ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“‘Αδειάζει” τον Γρηγόρη Ψαριανό η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και πρώην εκπρόσωπος κόμματος του κόμματος Μαρία Σπυράκη για την σεξιστική επίθεση εναντίον της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην “Επόμενη Μέρα” της ΕΡΤ και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο η κ. Σπυράκη ήταν απολύτως σαφής και κατηγορηματική δείχνοντας τον δρόμο της εξόδου στον ανεξάρτητο βουλευτή που ήδη συνεργάζεται με τη Ν.Δ, σε εντελώς διαφορετική γραμμή από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη που κινήθηκε νωρίτερα σε χαμηλούς τόνους προσπαθώντας να πείσει ότι ο κ. Ψαριανός είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη.

Μ. Σπυράκη: Δεν θέλω να κρίνω μεμονωμένες υποψηφιότητες. Θέλω όμως να μιλήσω για συμπεριφορές. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και επισημαίνω ειδικά ως γυναίκα και ως μία γυναίκα που προσπαθεί, μία γυναίκα που εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, μία γυναίκα που εκλέχθηκε μία φορά, ότι τουλάχιστον οι γυναίκες πρέπει να έχουμε μία αλληλεγγύη η μία προς την άλλη και πρέπει σε καμία περίπτωση να μη γινόμαστε αντικείμενο τέτοιου είδους σχολίων. Εκεί θέλω να βάλω μία τελεία και αυτό απευθύνεται προς όλους σας.

Σ. Κοτρώτσος: Έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία αυτές οι συμπεριφορές;

Μ. Σπυράκη: Δεν έχουν θέση στο δημόσιο βίο κύριε Κοτρώτσο. Δεν έχει θέση κανένας Πολάκης στο δημόσιο βίο για τον τρόπο τον οποίο συμπεριφέρθηκε. Συμπεριφέρθηκε πολλές φορές και σε βάρος μου γιατί είχα δεχτεί και προσωπικές επιθέσεις τις οποίες δεν σχολίασα καν. Δεν έχουν θέση τέτοιου είδους συζητήσεις στο δημόσιο βίο. Όλο αυτό το πράγμα το μόνο που δείχνει είναι ότι υποβιβάζουμε τη δημόσια συζήτηση αλλά δείχνει και κάτι άλλο, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε ένα στοιχειώδες παράδειγμα αμοιβαιότητας και σεβασμού. Με ρωτήσατε όμως γι’ αυτό και νομίζω ότι το είπα πολύ καθαρά.

 

Share.

About Author