Το ΕΣΡ “έκοψε” την δεύτερη τηλεοπτική εμφάνιση Μεϊμαράκη- Ποιο ήταν το “λάθος” και ποιοι το αξιοποιούν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ -εφόσον εκλεγεί και τυπικά- Βαγγέλης Μεϊμαράκης πέφτει θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, της άκαμπτης τήρησης της εκλογικής νομοθεσίας και των οδηγιών του ΕΣΡ σχετικά με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων.

Όπως πληροφορείται το anatropinews.gr, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ αναγκάστηκε να ακυρώσει σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων (κάθε υποψήφιος ευρωβουλευτής δικαιούται δύο εμφανίσεις ανά τηλεοπτικό σταθμό) επειδή το ΕΣΡ εκλαμβάνει ως “τηλεοπτική εμφάνιση” τη δήλωση που έκανε στο περιστύλιο της Βουλής την ημέρα της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα και επειδή είχε ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος προς τις ευρωεκλογές.

Ήδη, κατά τις πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης ακύρωσε την δεύτερη εμφάνιση που επρόκειτο να κάνει στην ΕΡΤ αλλά και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (σε εκείνους που έχει ήδη εμφανιστεί μία φορά).

ΤΟ ΕΣΡ κλήθηκε να γνωματεύσει σχετικά αλλά, απ΄ ότι φαίνεται, η απόφαση είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει.

Το θέμα συζητήθηκε έντονα στη Ν.Δ καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το “σφάλμα” Μεϊμαράκη ευνοεί “αντιπάλους” του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Είναι δύσκολο, βεβαίως, να χάσει την πρώτη θέση καθώς ως πρώην πρόεδρος του κόμματος και ιστορικό στέλεχος διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κομματική βάση, όμως είναι σαφές πως από την απόφαση του ΕΣΡ ευνοούνται άλλοι υποψήφιοι και, κυρίως, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος αξιοποιήθηκε και προβλήθηκε επικοινωνιακά από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την φραστική επίθεση εναντίον του από τον Παύλο Πολάκη.

Share.

About Author