Οι 120 δόσεις ανοίγουν το δρόμο για 80.000 συνταξιοδοτήσεις που έχουν παγώσει λόγω χρεών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στον… πάγο βρίσκονται σήµερα περίπου 78.000 ελεύθεροι επαγγελµατίες και αγρότες, όπως και µερικές χιλιάδες ανεξάρτητα απασχολούµενοι (κυρίως µηχανικοί), ηλικίας κυρίως άνω των 62 ετών, που δεν µπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών. Με οκτώ απλά βήµατα οι… εγκλωβισµένοι θα µπορέσουν να λάβουν σύνταξη µε τη νέα ρύθµιση οφειλών που αναµένεται.

Συνολικά οφείλουν στα Ταµεία σχεδόν 3,5 δισ. Το νέο σχήµα της ρύθµισης, ο µηχανισµός του οποίου προσφέρει συνολική αποµείωση οφειλής της τάξης του 60%-65%, αναµένεται να δώσει οριστική λύση στην πλειονότητα των εγκλωβισµένων που έχουν βρεθεί εκτός συστήµατος.

Η εξίσωση για τους µη µισθωτούς που οφείλουν σηµαντικό ποσό ανεξόφλητων εισφορών και γι’ αυτό τον λόγο στερούνται τη σύνταξή τους, ενώ έχουν θεµελιωµένο δικαίωµα, αναµένεται να είναι απλή. Η εν λόγω µέριµνα της ρύθµισης αφορά όσους ασφαλισµένους του πρ. ΟΑΕΕ οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ, ασφαλισµένους του πρ. ΕΤΑΑ που οφείλουν πάνω από 15.000 ευρώ και του πρ. ΟΓΑ που χρωστούν πάνω από 4.000 ευρώ. Αυτές οι κατηγορίες µπορούν να ενταχθούν στη ρύθµιση και εφόσον η νέα τους οφειλή πέσει κάτω από τα προβλεπόµενα όρια -είτε άµεσα είτε κατά τη διάρκεια της ρύθµισης-, θα µπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Προσοχή, κρίσιµο στοιχείο είναι πως ο οφειλέτης µπορεί να επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθµισης την εφάπαξ εξόφληση του υπόλοιπου αριθµού των δόσεων των ρυθµισµένων οφειλών ή τη µετάπτωση σε µικρότερο αριθµό δόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Share.

About Author