Οι Babo Koro τραγουδούν «Γέλα μου» και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης σκηνοθετεί!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο έρωτας, η προσφυγιά, ένα υπέροχο τραγούδι με μοναδική μελωδία που ξυπνά συναισθήματα και σε παρασύρει στο ρυθμό του και ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης. Ολα αυτά μας κάνουν ένα υπέροχο βίντεο κλιπ (μίνι φιλμ) που οπτικοποιεί ένα εκπληκτικό τραγούδι με την υπογραφή ενός αγαπημένου σκηνοθέτη.

Ο λόγος για τον Θοδωρή Παπαδουλάκη που μαζί με τον Γιώργο Πανταζή μόλις οπτικοποίησαν το «Γέλα μου», το τραγούδι του σχήματος Babo Koro, από του πρώτο τους άλμπουμ «Σίσυφος». Ισως δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος για να μας συστήσουν το τραγούδι τους, να το αγαπήσουμε (τόσο το τραγούδι, όσο και το συγκρότημα) και να αφεθούμε στα μουσικά ταξίδια τους.

Η μουσική των Babo Koro είναι ένα μουσικό ψηφιδωτό με ήχους και χρώματα που ξεκινούν από το ψηλότερο σημείο των Βαλκανίων και φτάνουν μέχρι τη Μεσόγειο. Ένα περίτεχνο κέντημα παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, βαλκανικών «μυρωδικών», πολυφωνίας, swing ρυθμού και τσιγγάνικης αισθητικής. «Ενα μουσικό υφαντό που αντηχεί φωνές των Βαλκανίων και της Μεσογείου και μας καλεί, στου “Χορού την Αγκαλιά”. Εκεί, όπου οι καημοί συναντούν τα μεράκια, και ανταμώνουν του κόσμου τ’ ακριβά», όπως οι ίδιοι οι Babo Koro υποστηρίζουν.

Ενα τραγούδι που μπλέκει την παραδοσιακή μουσική με τις βαλκανικές πολυφωνίες, την τσιγγάνικη περιπλάνηση, την ροκ αμεσότητα και τη λαϊκή απλότητα, με μοντέρνα εναρμόνιση και πολυρυθμίες.

Και το συγκεκριμένο τραγούδι δεν θα μπορούσε να μας συστηθεί με καλύτερο τρόπο παρά με το υπέροχο βίντεο κλιπ του βραβευμένου και αγαπημένου Θοδωρή Παπαδουλάκη, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Πανταζή έβαλαν όλη τους τη μαεστρία και δημιούργησαν ένα μίνι… φιλμ περιγράφοντάς μας μια ιστορία τόσο κοινή, επαναλαμβανόμενη και διαχρονική όσο καμιά.

Γιατί η ιστορία του ξενιτεμού, της προσφυγιάς, του έρωτα, της ανθρωπιάς, της μνήμης και της ελπίδας μπορεί με τα χρόνια να αλλάζει πρωταγωνιστές και γεωγραφικές γωνιές αλλά πάντα επιστρέφει, κουβαλώντας τις ίδιες αιτίες, τις ίδιες ανάγκες.

Υπό τους ήχους των Babo Koro και τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θοδωρή Παπαδουλάκη και του Γιώργο Πανταζή ξεδιπλώνεται μπροστά μας η αφήγηση μιας ιστορίας παλιάς και σύγχρονης, δύο ερωτευμένων παιδιών, που ξαφνικά και άγρια υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τον κόσμο που ήξεραν και μαζί του τα όνειρά τους.

Το βίντεο από την Indigo View video clip ξεφεύγει από τα στενά όρια του βίντεο κλιπ, το οποίο γυρίστηκε εξολοκλήρου στα Χανιά, αναπτύσσεται σε κινηματογραφικούς ρυθμούς και σχολιάζει με μοναδικό τρόπο ένα ζήτημα που βρίσκεται στην καρδιά τόσο της επικαιρότητας όσο και των δημιουργών του.

Share.

About Author