“Όλα για τη φανέλα” – Τι κρύβεται πίσω από την… “κοινή φράση” Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή παρουσίαση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου συμφώνησε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι η μάχη των ευρωεκλογών πρέπει να δοθεί “για τη φανέλα” της ΝΔ. Στόχος η ενίσχυση του κομματικού πατριωτισμού τα γαλάζιας βάσης, αν και το βλέμμα είναι στραμμένο περισσότερο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γιατί; Επειδή  η ΝΔ πρέπει να διαχειριστεί πικρίες και απογοητεύσεις τοπικών στελεχών καθώς η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές “άνοιξε την όρεξη” σε αντάρτες και αυτό έχει δημιουργήσει τοπικές κόντρες.

Εξ ου και ο κ.Μεϊμαράκης ως παλιό κομματικό στέλεχος που αρέσκεται να δηλώνει “φωνή της συνείδησης της παράταξης”, τόνισε ότι: “Μπορεί πολλοί να έχουν λόγω των αυτοδιοικητικών πικρία, αλλά κανείς δεν επιτρέπεται στο ευρωψηφοδέλτιο να εκφράσει απογοήτευση ή πικρία”. Και ανέλαβε να υπενθυμίσει στα στελέχη της ΝΔ ότι το μόνο που έχει σημασία είναι μία νίκη που θα αναγκάσει το ΣΥΡΙΖΑ να συρθεί σε εκλογές και θα σημαίνει την επιστροφή της κεντροδεξιάς παράταξης στην εξουσία.

Αφού λοιπόν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να στείλει τα αναγκαία εσωκομματικά μηνύματα, ο νυν πρόεδρος θέλησε να τονώσει την κομματική αισιοδοξία εν όψει ευρωεκλογών, κάνοντας λόγο για την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια, η οποία θα αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων για πολιτική αλλαγή.

Έστειλε δε για άλλη μία φορά μήνυμα κατά της αποχής, καθώς για τη ΝΔ αντίπαλος εκτός από τυχόν πικρίες και απογοητεύσεις, είναι και ενδεχόμενη χαλαρότητα της ψήφου, είτε πρόκειται για ψηφοφόρους που αντιμετωπίζουν αδιάφορα και ως μη έχουσες εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα τις ευρωεκλογές, είτε για ψηφοφόρους που επαναπαύονται από την εικόνα νίκης.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Share.

About Author