Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία διεκδικούν Euro και Μουντιάλ 2030

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι φήμες για την από κοινού υποψηφιότητα διοργάνωσης του Euro 2028 και Παγκόσμιου Κυπέλλου 2030 από Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, και Ρουμανία επιβεβαιώθηκαν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του στο πλαίσιο της Sportexpo 2019, αναφέρει ότι οι τέσσερις αυτές βαλκανικές χώρες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την υποβολή υποψηφιότητας για τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα το 2028.

Το μνημόνιο αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους ομόλογους του της Σερβίας Vanja Udovicic, της Βουλγαρίας Krasen Kralev και της Ρουμανίας Bogdan Matei, παρουσία εκπροσώπων των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη, το μνημόνιο συνεργασίας σηματοδοτεί «μια ιστορική μέρα για τους λαούς μας και μια νέα σελίδα για την περιοχή. Ανοιχτά Βαλκάνια και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των εξελίξεων».

«Υπογράψαμε μαζί με τους ομολόγους μου της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας παρουσία των εκπροσώπων των ομοσπονδιών μας, το μνημόνιο συνεργασίας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

»Ξεκινάμε μια κοινή πορεία, με αισιοδοξία, χαμόγελο, σοβαρότητα, επίγνωση της πραγματικότητας και με βασικό γνώμονα καλύτερες μέρες γι αυτήν εδώ την περιοχή, που συνήθως απασχολεί την Υφήλιο με αρνητικές ειδήσεις. Εμείς θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε.

 

»Να δείξουμε ότι πρωτοπορούμε, μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί και το ότι υπογράφεται το μνημόνιο στη Θεσσαλονίκη δείχνει και την πολιτική μας θέση για την επόμενη μέρα, με ανοιχτά Βαλκάνια και την πόλη αυτή επίκεντρο των εξελίξεων. Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα, προχωράμε δυνατά για να κατακτήσουμε το όνειρο».

Share.

About Author