Νέο κεντροδεξιό κόμμα από τον Σάββα Τσιτουρίδη- Θα κατέλθει στις ευρωεκλογές- Με ποιους μιλά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέο κόμμα στον χώρο της κεντροδεξιάς ιδρύεται άμεσα από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, Σάββα Τσιτουρίδη, επί πολλά χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropinews.gr, ο κ. Τσιτουρίδης αποφάσισε να μετασχηματίσει το think tank “Έλληνες Ριζοσπάστες” που έχει ιδρύσει εδώ και περίπου δύο χρόνια σε πολιτικό φορέα και καταθέτει τις επόμενες ημέρες την σχετική αίτηση στον Άρειο Πάγο.

Ο πρώην υπουργός βρίσκεται ήδη σε επαφές με κεντρικά πολιτικά πρόσωπα της περιόδου της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή προκειμένου να ενταχθούν στο νέο φορέα, ενώ έχει ξεκινήσει συνομιλίες με πρόσωπα και κόμματα που ανήκουν στον χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, όπως η Κατερίνα Παπακώστα και ο Ευάγγελος Αντώναρος, προκειμένου να συγκροτηθεί ευρύτερο πολιτικό μέτωπο που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές.

Ο ίδιος ο κ. Τσιτουρίδης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενώ δηλώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με πρόσωπα ή κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της Ν.Δ, γεγονός που σημαίνει πως αποκλείει οιαδήποτε επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο, το κόμμα του Δημήτρη Καμμένου, τη “Νέα Δεξιά” του Φαήλου Κρανιδιώτη ή την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου. Άλλωστε ο κ. Τσιτουρίδης διάκειται θετικά ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ασκεί κριτική στη σημερινή Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Share.

About Author