Οι οπαδοί βάζουν ταφόπλακα στον ΠΑΟ – Με εξοντωτική ποινή απειλείται το τριφύλλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η διπλή εισβολή οπαδών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μία στην αρχή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό, στην οποία μάλιστα κινήθηκαν κι απειλητικά στον πάγκο του Ολυμπιακού κι άλλη μια στο 70’, όταν και διακόπηκε οριστικά το ματς, «τελειώνει» το «τριφύλλι».

Ο Γερμανός διαιτητής, βάσει κανονισμού, είχε δικαίωμα να σημάνει τη συνέχιση του αγώνα μετά από προσωρινή διακοπή ακόμη και μία ώρα αργότερα. Ωστόσο, ύστερα από την επιθεώρηση που έκανε σ’ αγωνιστικό χώρο κι εξέδρα, αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ματς.

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με εξοντωτική ποινή, καθώς ενδέχεται να του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για την διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και 3 ακόμα για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες.

Το πρώτο -3 θα έρθει εφόσον οι «πράσινοι» κριθούν υπαίτιοι που είναι και το πιο πιθανό, τιμωρία η οποία είναι εξαιρετικά ορατό το ενδεχόμενο να γίνει -6, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο από 8.000 – 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι «… αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ.: οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας». Είναι το ίδιο άρθρο με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό.

Αν λοιπόν ισχύσουν τα παραπάνω κι ο Παναθηναϊκός τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών, θα κατρακυλήσει στην 12η θέση με 26 πόντους, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΣ Γιάννενα, που αυτή την στιγμή αν τελείωνε το πρωτάθλημα σήμερα θα έπαιζε μπαράζ παραμονής με την 2η ομάδα της Football League.

Share.

About Author