Μακελειό Ν. Ζηλανδία: Έλληνες εκδρομείς λίγα χιλιόμετρα μακριά από την επίθεση – Τι λέει η επικεφαλής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποιος από τους 40 Έλληνες εκδρομείς από την Κρήτη θα περίμενε ότι θα βρεθεί στο… μάτι του κυκλώνα προγραμματίζοντας ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου και συγκεκριμένα στη Νέα Ζηλανδία. Ένα γκρουπ τουριστών, έφτανε για ξενάγηση στην πόλη Κρίστιαντσερτς την ώρα που ο μακελάρης σκόρπιζε τον θάνατο στα μουσουλμανικά τεμένη της μικρής πόλης της νησιωτικής χώρας.

Μακελειό Ν. Ζηλανδία: 49 οι νεκροί από την επίθεση ακροδεξιού σε τεμένη – Συγκλονιστικές περιγραφές μαρτύρων (vid)

Η επικεφαλής της εκδρομής είπε ότι το ξενοδοχείο τους δεν είναι πολύ μακριά από το σημείο όπου έγινε το μακελειό με τουλάχιστον 40 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία. Όπως είπε αύριο επιστρέφουν στην Ελλάδα και όλοι είναι καλά στην υγεία τους και κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους.

Ο μακελάρης ρατσιστής μετέδιδε live την επίθεση σε τέμενος στη Ν. Ζηλανδία (σοκαριστικό βίντεο)

Έλληνας πρόξενος στη Ν. Ζηλανδία: Δεν υπάρχουν στοιχεία για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στην επίθεση

«Την στιγμή του μακελειού μπαίναμε στην πόλη για να αρχίσουμε την ξενάγησή μας. Δεν προλάβαμε να πλησιάσουμε εκεί. Η αστυνομία μας μπλόκαρε και μας ανάγκασε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Οι κάτοικοι αντιμετώπισαν με ηρεμία και ψυχραιμία το περιστατικό. Είναι μια μικρή πόλη. Έκλεισαν το κέντρο και δεν άφηναν κανέναν να μπει μέσα. Τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους και τα παιδιά έμειναν μέσα».

Share.

About Author