Σκοπούλη: Εάν θέλεις να κάνεις καλύτερο τον κόσμο, πρέπει να κυβερνήσεις (ηχητικό)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η γιατρός Φωτεινή Σκοπούλη υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Υγείας το 2012-2013 με την κυβέρνηση Σαμαρά μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο για την υποψηφιότητα της και μίλησε για την επιλογή της αυτή επισημαίνοντας ότι «οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα», «δεν θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν πράγματα για το κοινό καλό, εκτός από τα συμφέροντα τους, των επιχειρήσεων και των ιδίων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Σκοπούλη στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Βαγγέλη Καραγεώργο επισήμανε «θεωρώ πλέον ότι κάθε πολίτης που κάνει καλά τη δουλειά του και είναι ένα παραγωγικό στοιχείο στην κοινωνία πρέπει να συμμετέχει οπωσδήποτε στα κοινά», ενώ αναφέρθηκε και στο τραγικό δημοσιογραφικό κατεστημένο και για όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας και για όσα η ίδια διαπίστωσε από τα όργανα που υπήρχαν εκεί τα οποία όχι μόνο δεν έκαναν τη δουλειά τους αλλά ήταν εκεί μόνο για να εξυπηρετούν ημέτερους.

Ενώ εξήγησε «Κατεβαίνω τώρα ειλικρινά για δύο πράγματα γιατί με έχει εξοργίσει διάφοροι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική και έχουν το δικαίωμα γιατί έτσι, είναι καθισμένοι στον καναπέ και κάνουν κριτική και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτσι, είναι αλλιώς. Και αυτό βγαίνει διότι δεν αντέχουν κάποιος άλλος να τους έχει πάρει την εξουσία. Ε, αυτό με εξοργίζει πάρα πολύ. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.».

Η κα Σκοπούλη μίλησε για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν στο περιθώριο και τώρα στην εξουσία, για το τι απαιτεί η κυβερνησιμότητα, για την ανάγκη το κόμμα να επανεκλεγεί και ότι ο κόσμος έχει αλλάξει ραγδαία τόσο που δεν αρκεί ο αγώνα της αντίστασης του πεζοδρομίου.

Η κα Σκοπούλη τόνισε ότι αν θες να αλλάξεις τα πράγματα για το καλύτερο του κόσμου, πρέπει να κυβερνήσεις δεν γίνεται διαφορετικά και για να κυβερνήσεις πρέπει να ξέρεις που βρίσκεται, να ξέρεις τι έχεις δίπλα σου, τι εργαλεία χρειάζεσαι και τι εργαλεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις αυτά τα οποία θες, ενώ τόνισε ότι οι στόχοι της Αριστεράς «υπέρ αδυνάτου» δεν έχουν αλλάζει.

Share.

About Author