Θάνου: Οι επιθέσεις εναντίον μου είναι εμπαθείς και από συγκεκριμένα πρόσωπα (vid)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Επέλεξα να αναλάβω τη θέση της προέδρου της Αρχής Ανταγωνισμού, αμισθί για να διαφυλάξω τον εαυτό μου και τον πρωθυπουργό ώστε να μη μου αποδώσει κάποιος ότι έχω δεσμεύσεις ή εξαρτήσεις από οποιονδήποτε», δηλώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου.

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «όσο ακόμα έχω υγεία οφείλω να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο. Επειδή η θέση της προέδρου της Αρχής Ανταγωνισμούς είναι συναφής με τα δικαστικά καθήκοντα και επειδή είναι μία σημαντική αρχή που προσφέρει πολλά δια της εξασφάλισης των κανόνων του ανταγωνισμού, επέλεξα να αποδεχτώ την πρόταση.

Παράλληλα, η πρώην επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, απαντώντας στα περί κομματικής θέσης, δήλωσε ότι «η θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού είναι θεσμική και όχι κομματική. Ούτε συμμετείχα σε κομματικές εκδηλώσεις ούτε γράφτηκα σε κάποιο κόμμα».

«Ο πρωθυπουργός έκανε μεγάλη προσπάθεια να βγάλει τη χώρα από την κρίση θεώρησα ότι οφειλα και εγώ να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία που είχα. Έχω την ικανοποίηση ότι προσέφερα στην προσπάθεια του πρωθυπουργού» δήλωσε η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι «ορισμένοι μου απέδωσαν κομματική χροιά» και πρόσθεσε ότι η επίθεση που δέχθηκε ήταν «από 2-3 συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν προσωπική εμπάθεια εναντίον μου, από τότε που επελέγην ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου».

Τέλος, η Β. Θάνου πρόσθεσε αναφορικά με τη νέα της θέση ότι «έχουν γίνει προσπάθειες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού» προσθέτοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να υπάρχει ταχύτερη προώθηση των υποθέσεων για να μην παραγράφονται στα διοικητικά δικαστήρια».

Share.

About Author