Παπασπύρου: Ανακαλούνται όλες οι ύποπτες αποφάσεις ιθαγένειας (ηχητικό)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακαλούνται όλες οι ύποπτες αποφάσεις ιθαγένειας ενώ θα γίνει πειθαρχικός έλεγχος για τους εμπλεκόμενους και θα ακολουθήσει η εισαγγελία, δήλωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου στον 105,5 Στο Κόκκινο.

«Είχαμε κάποιες πληροφορίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που οι ειδικοί επιθεωρητές αξιοποίησαν, διεξήγαγαν έρευνες και ανακαλύφθηκαν αυτά που ανακαλύφθηκαν: αλλοδαποί (Λιβανέζοι και Σύριοι) έχουν αποκτήσει αυτοί και οι οικογένειές τους ελληνική ιθαγένεια, επικαλούμενοι ελληνική καταγωγή από απώτατη ελληνίδα συγγενή, γιαγιά ή προγιαγιά, γεννημένες στα τέλη του 19ου ή αρχές του 20ου αιώνα στην Αθήνα και εμφανίζεται να έχουν τελέσει γάμο με Λιβανέζο ή Σύριο στην αλλοδαπή, προ 80 και πλέον ετών. Απέκτησαν δήθεν απογόνους και έτσι ελκύεται η ελληνική καταγωγή … ενώ πέθαναν άτεκνες και άγαμες αυτές οι γιαγιάδες», είπε η κ. Παπασπύρου.

«Η πλειοψηφία των αιτήσεων έγινε στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στα Ιωάννινα και την Φλώρινα, δεν έφεραν καν διεύθυνση κατοικίας, τα χαρτιά δεν ήταν εντάξει. Διαπιστώσαμε ότι ήταν και πλαστά. Οι θεωρήσεις των γνησίων υπογραφής φέρονται να έγιναν στην Αθήνα από τους ίδιους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων», πρόκειται για ευρύ κύκλωμα, όπως επιβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι «το πόρισμα έχει σταλεί στον εισαγγελέα και αυτός θα τα βρει».

«Έχουμε ψάξει περίπου 40-41 υποθέσεις», συνέχισε, σημειώνοντας ότι το οικονομικό μέρος αυτών των συναλλαγών θα εξεταστεί στη συνέχεια, «προτάθηκε η ανάκληση όλων των ανωτέρω αποφάσεων ιθαγένειας, η πειθαρχική δίωξη των υπαλλήλων και η διαβίβαση του πορίσματος στην Εισαγγελία Διαφθοράς για τα περαιτέρω».

Επιβεβαίωσε παράλληλα, για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, ότι μετά την παύση «θα περάσουν από πειθαρχικά συμβούλια και από εκεί και πέρα αυτά θα κρίνουν».

Share.

About Author