Νότης Μηταράκης: Εγώ θα αποκαλώ τη Βόρεια Μακεδονία…”οι φίλοι μας στη γείτονα χώρα”!- Διχασμός στη Ν.Δ για το όνομα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας ακόμα βουλευτής της Ν.Δ, ο Νότης Μηταράκης, προστίθεται στην λίστα εκείνων που δηλώνουν πως δεν θα αποκαλούν τη “Βόρεια Μακεδονία” με το νέο συνταγματικό της όνομα. Εφευρετικοί, αναμφίβολα, όσοι στη Ν.Δ προβάλλουν ενστάσεις και επιφυλάξεις για την Συμφωνία των Πρεσπών -παρότι θεωρούν πως έχει δημιουργήσει ήδη τετελεσμένα- καταθέτουν καθένας τις δικές τους “ιδέες” για την ονοματοδοσία του βόρειου γείτονα.

Την ίδια στιγμή που βουλευτές του εθνικιστικού VMRO-DPMNE τοποθετούνται αρνητικά για τη συμφωνία επειδή την θεωρούν “προδοτική” και καταστρέφουν ακόμα και πινακίδες με το νέο συνταγματικό όνομα της χώρας, στη Ν.Δ διαφωνούν σχετικά με το πως θα αποκαλείται εφεξής η “Βόρεια Μακεδονία”.

Την αρχή έκανε ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθήνας Κώστας Κυρανάκης που δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα αποκαλεί τη γειτονική χώρα…”Σκόπια”, ενώ ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης που είπε πως δεν θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της χώρας. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Νότης Μηταράκης που, μιλώντας στην εκπομπή “Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” της Ερτ1 είπε πως εκείνος θα αποκαλεί τη “Βόρεια Μακεδονία”… “οι φίλοι μας στη βόρεια χώρα”!

Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις και παύει να είναι μία απλή διαφοροποίηση βουλευτών που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά και κινούνται στην γραμμή του “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” καθώς η ίδια η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη απέφυγε να τοποθετηθεί αν και ρωτήθηκε δύο φορές στην χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι προσπαθεί να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις στη Ν.Δ.

Από την άλλη πλευρά, η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν απολύτως σαφής και τόνισε (news247Radio) πως “βεβαίως και θα αποκαλεί τη γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική της ονομασία”, κάτι που συμμερίζονται και άλλα μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ, όπως ο Νίκος Δένδιας.

Χαρακτηριστικό των διαφορών στη Ν.Δ σχετικά με ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά απλό, αφ’  ης στιγμής η ηγεσία της δηλώνει πως αποδέχεται (αναγκαστικά) και θα υλοποιήσει ως κυβέρνηση τη συμφωνία, είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα” που απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα Νέα

 

Share.

About Author