ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης αναιρεί την γραμμή της Ν.Δ για σύνθετη ονομασία και χρησιμοποιεί το επιχείρημα ακροδεξιών δυνάμεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για “κρεσέντο φτηνού λαϊκισμού” κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα της “Βόρειας Μακεδονίας”

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε ένα ακόμα κρεσέντο φτηνού και ανεύθυνου λαϊκισμού, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Σιάτιστα ότι εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».
Ο αρχηγός της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι πάνω από 130 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με την προηγούμενη συνταγματική της ονομασία και την αποκαλούσαν Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που βάζει τέλος σε αυτό.
Ο αρχηγός της ΝΔ, όμως, έρχεται να αναιρέσει την πάγια γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνθέτη ονομασία και πλέον χρησιμοποιεί το επιχείρημα των ακροδεξιών δυνάμεων που αντιτίθενται στην εθνική γραμμή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πλέον έχουν πάρει το πάνωχέρι στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη και του υπαγορεύουν κανονικά τη γραμμή που ο ίδιος απλώς αναπαράγει.
Τελικά, ποια είναι η γραμμή της ΝΔ;

Share.

About Author