Παρασκήνιο: Φλαμπουράρης – Δραγασάκης αναζητούν τη… χρυσή τομή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυτό το διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητείται η τελική λύση στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και την οριστική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, δύο θέματα που συνδέονται άμεσα. Το μεγάλο θέμα είναι οι Τράπεζες που προβάλλουν αντιδράσεις με το ύψος του ορίου.

Κρίσιμη συνάντηση για την πρώτη κατοικία – Πού διαφωνούν κυβέρνηση, Τράπεζες

Οι δύο άνθρωποι που διαχειρίζονται το ζήτημα είναι ο ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα Αλέκος Φλαμπουράρης και από την άλλη ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Οι δυο τους αναζητούν τη μέση λύση για το μεγάλο και ακανθώδες θέμα στο οποίο εμπλέκονται και οι μεγάλες συστημικές τράπεζες.

Ανασχηματισμός με ενίσχυση της Β. Ελλάδας και μηνύματα για προοδευτικό πόλο

Την προηγούμενη Παρασκευή στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε αντιληπτό πώς κυριαρχούν δύο απόψεις. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης έχει τη φιλοσοφία ότι πρέπει να δοθεί λύση έτσι ώστε η Ελλάδα να μην ζήσει εικόνες σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν στην Ισπανία, όπου οι τράπεζες πετούσαν έξω από τα σπίτια του τον κόσμο που δεν μπορούσε να αποπληρώσει τα δάνεια του.

Ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρεί ότι ο «αντικαταστάτης» του νόμου Κατσέλη δεν πρέπει να «κοιτάει» μόνο προς τις εκλογές, αλλά η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, οι οποίες δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, καθώς έτσι και αλλιώς βρίσκονται στο «κόκκινο».

 

Share.

About Author