Μπαρνιέ: Ο χρόνος για το Brexit είναι εξαιρετικά λίγος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» για να διευθετηθεί η συμφωνία για το Brexit πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Μαρτίου, προειδοποίησε ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά λίγος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μ.Μπαρνιέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο. «Η συμφωνία αποχώρησης στην οποία συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit υπογράμμισε πως η ευθύνη για την εξεύρεση μιας λύσης ανήκει στο Λονδίνο. «Δεν πιέσαμε ποτέ για Brexit, δεν ζητήσαμε ποτέ Brexit», δήλωσε ο ίδιος. «Η ευθύνη ήταν του Λονδίνου και εξακολουθεί να ανήκει στο Λονδίνο».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Μ.Μπαρνιέ πρότεινε επίσης να κινηθεί η Τ.Μέι προς τις προτάσεις των Εργατικών για μια διαρκή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο αναφορικά με τις λεπτομέρειες του υποβόσκοντος διαζυγίου. «Κάτι πρέπει να δώσει», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στην πρωθυπουργός της Βρετανίας.

 

Share.

About Author