Δώρα στο δημόσιο: Πώς επιστρέφουν, πόσο θα είναι, από τι εξαρτάται το ύψος του ποσού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ζήτημα της επιστροφής των δώρων στο δημόσιο είναι ορατό μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων που δείχνουν σαφώς προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο  η κυβέρνηση εάν υποχρεωθεί τελικά να επαναφέρει τα δώρα δεν φαίνεται υποχρεωμένη να επαναφέρει ποσά 800 και 1.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά με την επίκληση του κινδύνου εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών να δώσει πολύ πιο μικρά ποσά.

Ο λόγος είναι η απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που έκρινε πως ορθά καταργήθηκαν τα δώρα ύψους 800 ευρώ στις συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ, κρίνοντας παράλληλα πως ούτε από την εγχώρια, ούτε και από τη διεθνή νομοθεσία προβλέπεται συγκεκριμένο ύψος δώρων…

Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” μπορεί να νομοθετηθούν τα δώρα στο Δημόσιο σε μισθωτούς και συνταξιούχους ως έκτακτα βοηθήματα τα οποία μπορεί να είναι της τάξης των 250 και 300 ευρώ το χρόνο, πολύ κάτω δηλαδή σε σχέση με τα προηγούμενα ποσά.

Την ίδια ώρα και το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας ότι οι μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 θα πρέπει να σταματήσουν δεν καθόρισε με τις αποφάσεις του που μιλούν για επαναφορά των δώρων το ύψος που θα πρέπει αυτά να έχουν.

Share.

About Author