Τι “ένωσε” Τσίπρα με Γεννηματά – Η συνάντηση σε σπίτι εκδότη… λόγω της ημέρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ονομαστική εορτή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη που είχε χτες την τιμητική του, απετέλεσε αφορμή να βρεθούν στον ίδιο χώρο, αλλά με πιο χαλαρή διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά, καθώς πέρασαν από την οικία του για να του ευχηθούν.

Σαν… ξένοι στην ίδια πόλη έλεγαν μερικοί από τους παρευρισκόμενους που τους είδαν, αλλά κάποιοι άλλοι δεν το άφησαν ασχολίαστο αφήνοντας κάθε περιθώριο ανοικτό για πολιτικές ερμηνείες που αφορούν το μέλλον του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου γέμισε το σπίτι του με ευχές από τα κεντρικά πολιτικά πρόσωπα της χώρας με πρώτο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που εμφανίστηκε χωρίς την σύζυγό του κρατώντας ένα κουτί γλυκά, την Φώφη Γεννηματά η οποία ήταν αρκετά χαμογελαστή και ευδιάθετη αλλά και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ αυτών και ο Κώστας Λαλιώτης, διαχρονικός φίλος της οικογένειας.

Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά -και αυτό έχει τη σημασία του- που στο σπίτι που παλαιότερα ήταν σημείο αναφοράς για πολιτικές συζητήσεις συγκεντρώθηκαν επισκέπτες όχι μόνο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρχαν και υπουργοί προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ οι λεγόμενοι ΠΑΣΟΚογενείς αλλά και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης, η υπουργός προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού και συνεργάτης του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, ο υπουργός Νησιωτικής πολιτικής Φώτης Κουβέλης. Δεν υπήρχε, όμως, κανένας προσκεκλημένος από την ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης τις δικές τους ευχές αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια έδωσαν και οι λεγόμενοι ΠΑΣΟΚογνείς βουλευτές και υπουργοί όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υπουργός υποδομών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.
Από το στενό «πυρήνα» του ΣΥΡΙΖΑ , η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον σύντροφό της Γιάννη Μπενίση, αλλά και δημοσιογράφοι.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Share.

About Author