Είχε selfie, είχε…Άγιο! Οι άλλες;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είχε selfie, είχε…Άγιο! Η είδηση πέρασε εκ των πραγμάτων στα “ψιλά”, ενώ μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και μαχών εκ του συστάδην στη Βουλή.

του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ

Η καθαρίστρια που φωτογραφήθηκε με τον πρωθυπουργό, όταν αυτός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Open, απολύθηκε από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο καθαρισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις έγινε γνωστή η απόλυση στο Μέγαρο Μαξίμου (προφανώς κάποιος ενημέρωσε), συνεργάτης του πρωθυπουργού επικοινώνησε με την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού και τα στελέχη του επέδειξαν άμεσα ευαισθησία και αντανακλαστικά και ζήτησαν την άρση της απόλυσης (σχετικά διαβάστε εδώ ).

Τι θα συνέβαινε, όμως, εάν η είδηση της απόλυσης δεν έφθανε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου; Τι θα συνέβαινε εάν, κατά καλή της τύχη, η συγκεκριμένη καθαρίστρια δεν συναντούσε τον Αλέξη Τσίπρα τυχαία και δεν “απαθανάτιζε” τη στιγμή με μια selfie;

Προφανώς, ούτε ο τηλεοπτικός σταθμός θα μάθαινε κάτι, αλλά και εάν μάθαινε είναι μάλλον απίθανο να επενέβαινε στα της διοικήσεως μιας εταιρείας που μισθώνει για την καθαριότητά των εγκαταστάσεών του. Και, ως εκ τούτου, η απόλυση θα εγγραφόταν ως μία ακόμα απώλεια στην καθημερινή αδυσώπητη εργασιακή καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Ως ένας μικρός και δυσανάγνωστος αριθμός στα κατάστιχα της ΕΡΓΑΝΗΣ.

Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση έχει κατορθώσει πολύ σημαντικά πράγματα στην μείωση της ανεργίας αλλά και στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, μετά την ζοφερή περίοδο της ανεργίας του 28%. Και τα βήματα που έγιναν από τον υφυπουργό Εργασίας -και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων_ Νάσο Ηλιόπουλο και την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου πρόσθεσαν αρκετές χρωματιστές πινελιές στο γκρίζο και το μαύρο.

Όμως δεν αρκούν. Ιδιαίτερα στις εταιρείες που εργολαβικά ή υπεργολαβικά αναλαμβάνουν το έργο της καθαριότητας ακόμα και δημοσίων κτιρίων η κατάσταση είναι κάτω από το όριο της ανθρωπιάς.

Η επαναπρόσληψη της καθαρίστριας του Open ή η αποφυλάκιση, πρόσφατα, της καθαρίστριας από το Βόλο, αποτελούν μικρά υποδείγματα όσων πραγματικά συμβαίνουν. Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει κάποια selfie με τον Τσίπρα ή η δημοσιότητα και η ευαισθητοποίηση για να άρουν το κακό.

 

 

 

 

Share.

About Author