Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων στον Άδωνι Γεωργιάδη για την επίθεσή του στην Τουλουπάκη: “Δείχνει άγνοια και ασέβεια στο Σύνταγμα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι «κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο».

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι «η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια, αν όχι ασέβεια, στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών».

Θυμίζουμε ότι μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση και αναφερόμενος στην Εισαγγελία Διαφθοράς, της οποίας προΐσταται η Ελένη Τουλουπάκη στα χέρια της οποίας βρίσκεται η υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «είναι λάθος αυτός ο θεσμός και πρέπει να καταργηθεί», αποκάλεσε τον εκάστοτε εισαγγελικό λειτουργό που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα «πολιτικό πρόσωπο» και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «φασίστες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. «Νέο παραλήρημα Αδώνιδος», Εφ.Συν., 10.01.2019).

Την ανακοίνωση της Ένωσης αναπαρήγαγε μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σχολιάζοντας: «Αναρτώ την ανακοίνωσή τους διότι σέβομαι πάντα τις Ενώσεις γι’ αυτό και δεν αντιδικώ μαζί τους, απλά θα μου επιτρέψουν να διαφωνώ μαζί τους. Δυστυχώς όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση Novartis δεν τιμούν την Δικαιοσύνη!»

Η ανακοίνωση της Ένωσης
Η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια, αν όχι ασέβεια στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής ότι: «Ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο….. είναι κυβερνητική επιλογή……» είναι τουλάχιστον αυθαίρετες και οπωσδήποτε δηλώνουν άγνοια:

α) του γεγονότος ότι ο θεσμός της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εισήχθη από την συγκυβέρνηση το έτος 2013, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και

β) του ό,τι η ανάθεση των καθηκόντων του εκάστοτε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς πραγματοποιείται, ως το τότε νομοθετικό σώμα στο οποίο μετείχε και ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να απέχουν από ενέργειες που δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών.

Πηγή: efsyn.gr

Share.

About Author