Απειλές σε βουλευτές που υποστηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών – Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη ΝΔ να πάρει θέση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκατοντάδες απειλές δέχονται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον news24/7, βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ορισμένοι δε εξ αυτών ότι θα παράσχουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις», είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές που μερικοί από αυτούς μίλησαν στο news24/7!

«Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Και άλλοι βουλευτές που δέχτηκαν απειλητικά μηνύματα φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

Ωστόσο το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας μας και θα πρέπει, κατά τη γνώμη πολλών, να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές, αλλά και τα πολιτικά κόμματα να εξασφαλίσουν ένα κλίμα ήρεμου διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ενδεχομένως και της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης, αν αυτή απαιτηθεί. Πολύ περισσότερο που αναμένονται συλλαλητήρια για το μακεδονικό με τους διοργανωτές να κάνουν ήδη λόγο ότι αναμένουν να υπάρξουν ακραία στοιχεία με αλλότριους σκοπούς.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τις “ευρωπαϊκές αξίες” της Ν.Δ, στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταφράζουν τις αξίες αυτές σε απειλητικά μηνύματα εναντίον βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα σχετικά με επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών για τη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει:

“Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τις “ευρωπαϊκές αξίες” της Ν.Δ, στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταφράζουν τις αξίες αυτές σε απειλητικά μηνύματα εναντίον βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Πιο συγκεκριμένα, στέλεχος της Ν.Δ. φέρεται να καλεί τους παραλήπτες ηλεκτρονικού μηνύματος να απειλήσουν συγκεκριμένους βουλευτές, των οποίων παραθέτει και τους προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνων, για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση. Περιμένουμε, επίσης, από την ηγεσία της Ν.Δ. να καταδικάσει έμπρακτα και να διαγράψει όσους σχετίζονται με αυτήν την άθλια επιχείρηση εκφοβισμού, ώστε να δείξει ότι δεν έχει σχέση και η ίδια με αυτήν.

Οι προσπάθειες εκφοβισμού της Ν.Δ.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αλλαγή του ονόματος στην γειτονική χώρα που πλέον ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία.

Αφού απέτυχαν όλα τους τα σενάρια επιχειρεί να εκφοβίσει βουλευτές και υπουργούς των ΑΝΕΛ στέλνοντας απειλητικά μηνύματα όπως αυτά που διακινούνται στο messenger από στελέχη της Ν.Δ. στα Βόρεια Προάστια.

Με τέτοιου είδους εκβιασμούς είναι προφανές ότι προσπαθούν να χειράγωγήσουν την ελεύθερη σκέψη και άποψη βουλευτών και υπουργών του συγκυβερνώντος κόμματος αποσκοπώντας στην μη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον, την εθνική αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της χώρας, στο εξωτερικό.

Τέτοια παρασκηνιακά εκβιαστικά εγχειρήματα θυμίζουν τις πιο μαύρες εποχές τους. Θα έπρεπε να ντρέπονται για την καταστρατήγηση της δημοκρατικής ελευθερίας της άποψης που επιχειρούν έχοντας μόνο τους μέλημα το στενό μικροκομματικό, καιροσκοπισμό τους”.

Share.

About Author