anatropinews.gr

Ινδονησία: Αγωνιώδεις προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων, προειδοποίηση για νέο τσουνάμι

Οι Ινδονησιακές αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους ότι υπάρχει πιθανότητα για νέο τσουνάμι την ώρα που δίνουν μάχη με τον χρόνο, με μπουλντόζες και την συνδρομή του στρατού, για να εντοπίσουν επιζώντες από το φονικό τσουνάμι, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 429 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 1400 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 12.000 κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία.
Σε κάποιες περιοχές το νερό είναι ακόμη στο μισό μέτρο ενώ αρκετές οικογένειες ζούν με τον φόβο ενός νέου τσουνάμι. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων φονικών κυμάτων λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Ο στρατός της Ινδονησίας και ομάδες διάσωσης «χτενίζουν» τις ακτές, ενώ οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια και στη λάσπη κατά μήκος των 100 χιλιομέτρων. Αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις απομονωμένες περιοχές.

Βαριά μηχανήματα απομακρύνουν τα συντρίμμια ενώ γιατροί και μέλη των πρώτων βοηθειών επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές μαζί με τον στρατό.

Το τσουνάμι του Σαββάτου μέσα σε 24 λεπτά κατέστρεψε περισσότερα από 700 κτίρια, καταστήματα, σπίτια και ξενοδοχεία.

Σκηνικό βιβλικής καταστροφής στις ακτές της Ιάβας με δέντρα ξεριζωμένα, στέγες που αποκολλήθηκαν, αυτοκίνητα που συνεθλίβησαν από τα κύματα που παρέσυραν τεράστια κομμάτια μετάλλου, πεσμένα δέντρα, ξύλινα δοκάρια, τα οποία κατέληξαν σε δρόμους και χωράφια.

Read Previous

Πεπ Γκουαρντιόλα και Μανουέλ Εστιάρτε, μία απίστευτη ιστορία, μία αληθινή φιλία

Read Next

Τι θα πει ο Κυριάκος στην Μέρκελ;