Ιδρύει κόμμα ο Γ. Σαρίδης και αποχωρεί από την ΕΚ- Γιατί στηρίζει την κυβέρνηση- “Στον αέρα” η κοινοβουλευτική ομάδα του Β. Λεβέντη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα “νεύμα” από την κυβέρνηση με την αποδοχή της πρότασης νόμου που έχει υποβάλλει για κοινωνικές παροχές φαίνεται πως αναμένει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης προκειμένου να κάνει ένα επιπλέον βήμα και από την “μη καταψήφιση” του προϋπολογισμού να περάσει στην υπερψήφιση, δίνοντας έτσι καθαρά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Σαρίδης προκαλεί κλυδωνισμούς στην ΕΚ, καθώς ο Βασίλης Λεβέντης δεν μπορεί να τον διαγράψει και να χάσει με αυτό τον τρόπο τα προνόμια της κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό θα συμβεί εφόσον περιοριστεί στον αριθμό των τεσσάρων βουλευτών, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Ο κ. Σαρίδης, ωστόσο, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα του. Αμέσως μετά τις γιορτές προτίθεται να ιδρύσει πολιτική κίνηση και θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές. “Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο”, είπε στο anatropinews.gr ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο βουλευτής της ΕΚ οδηγείται σε σύγκρουση με τον Βασίλη Λεβέντη, οπότε και θα ανεξαρτητοποιηθεί, θα ιδρύσει κίνηση και σε δεύτερο χρόνο θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Έχει ωστόσο διαμηνύσει σε κυβερνητικά στελέχη πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Share.

About Author