Ζαν Κλοντ Όσβαλντ: Ποιος είναι ο τραπεζίτης “κλειδί” για Siemens και εξοπλιστικά που έσπασε το “βραχιολάκι” και εξαφανίστηκε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές μετά την εξαφάνιση του Γάλλου Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο «κλειδί» για την υπόθεση της Siemens, o οποίος παραβίασε τον κατ’ οίκον περιορισμό, διέφυγε και αναζητείται.

Ο γαλλοελβετός τραπεζίτης θεωρείται άνθρωπος «κλειδί» τόσο για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, όσο και με τη διακίνηση μαύρου χρήματος από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Αμπού Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Όσβαλντ κατέστρεψε το «βραχιολάκι» μετά την επιστροφή -συνοδεία αστυνομικών- στο σπίτι του, μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Αυτή την περίοδο ο Όσβαλν βρισκόταν στο εδώλιο σε δύο μεγάλες δίκες που διεξάγονται στο Εφετείο της Αθήνας, την υπόθεση της Siemens και των υποβρυχίων.

Σημειώνεται ότι προ ημερών η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση των υποβρυχίων ζήτησε την ενοχή του με μετατροπή της κατηγορίας ωστόσο σε άμεση συνέργεια στην νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που φέρεται να τέλεσε ο συνεργάτης του, Φάνης Λυγινός.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι υπόδικος και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στις 12:50 επέστρεψε στο σπίτι του, συνοδευόμενος από αστυνομικούς μετά την παρουσία του σε δικαστήριο και στις 13:56 κατέστρεψε το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με την Ελληνική Αστυνομία να δίνει σήμα σε όλα τα τελωνεία και τα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό.

Share.

About Author