Γιατί το ΚΙΝ.ΑΛ εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια υπόθεση (C4I) που το ίδιο έχει απορρίψει από το 2010…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την απουσία των ονομάτων του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου -αμφότεροι συνταγματολόγοι- από τη λίστα των έξι βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ που με σημερινό τους αίτημα ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του anatropinews.gr συνομιλητές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Προεδρία δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παυλόπουλο να απορεί με την επίθεση που δέχεται έμμεσα από την Φώφη Γεννηματά για μία υπόθεση που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει “ακυρώσει” από το 2010.

Πράγματι, είναι χαρακτηριστικό πως:

  • Το 2010 έγινε εξεταστική για το C4I Siemens (μια από τις τρεις που συμφώνησαν Σαμαράς – Παπανδρέου, οι άλλες δύο Βατοπέδι και Ομόλογα). Τότε το ΠΑΣΟΚ (Επιτροπή Βαλυράκη), έβαλε στο κάδρο, με εντολή ΓΑΠ και Καρχιμάκη, Παυλόπουλο, Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη,
  • Τον Ιούνιο του 2010 βγήκε το πόρισμα της Εξεταστικής -το οποίο μάλιστα το ΠΑΣΟΚ δεν έφερε ούτε καν για συζήτηση στην Ολομέλεια- το οποίο δεν κατέληγε σε ποινικές ευθύνες των τριών, αφήνοντας μόνον αιχμές για τον κ. Μαρκογιαννάκη. Αλλά και γι’ αυτόν, όταν τον Σεπτέμβριο του 2010 έγινε πρόταση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική, απορρίφθηκε από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ! Δεν βρέθηκαν 151 Βουλευτές!!
  • Όταν το 2016 το Συμβούλιο Εφετών είχε όλη την δικογραφία στα χέρια του και αποφάσισε, είχε στη διάθεσή του τα πρακτικά της Βουλής που αναφέρθηκαν και που έδειχναν ότι η Βουλή είχε ήδη αποφανθεί για πλήρη έλλειψη ποινικών ευθυνών. Πως λοιπόν να στείλει πίσω στη Βουλή φάκελο για ευθύνες υπουργών, όταν μέσα από την δικογραφία φαινόταν καθαρά ότι η Βουλή είχε ήδη αποφασίσει, από το 2010, ότι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες!! Αν το έκανε θα επρόκειτο για παράβαση καθήκοντος.

Κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή την έμμεση στόχευση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ΚΙΝ.ΑΛ έλεγαν χαρακτηριστικά στο anatropinews.gr: ” Η στάση λοιπόν του ΚΙΝΑΛ δεν είναι μόνο πολιτικά αδιανόητη και αντιφατική, είναι, κυριολεκτικής ανήθικη”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Προεδρία δημοκρατίας παυλόπουλος

Το γεγονός, πάντως, ότι οι κ Βενιζέλος και Λοβέρδος δεν υπογράφουν το σχετικό αίτημα θεωρείται αξιοσημείωτο καθώς αμφότεροι γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος την είχε άλλωστε χειριστεί εξαρχής, ως υπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και συντονιστής των προσπαθειών εκείνης της περιόδου για την προμήθεια του C4I που ήταν απαράβατος όρος για τη διοργάνωση του “2004” και την παρουσία στην Αθήνα της αμερικανικής ομάδας.

Συνομιλητές της Προεδρίας, πάντως, άφηναν να εννοηθεί πως η εκτός πάσης πραγματικότητας εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου ίσως σχετίζεται με την προσπάθεια να δημιουργηθούν διασυνδέσεις με την λεγόμενη “καραμανλική πτέρυγα” που εδώ και μερικές ημέρες το ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου απεργάζεται σχέδια για …”νέο βρώμικο ’89”.

Share.

About Author