Τσαβούσογλου: Το FBI κάνει έρευνες για εγκλήματα του Γκιουλέν στις ΗΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ηurriyet, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι θα συναντηθεί την Τρίτη με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο για να γίνει «διευρυμένη συζήτηση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών».

«Τo FBI άρχισε να βλέπει πώς αυτή η οργάνωση παρέβη τους νόμους, εξαπάτησε τις αμερικανικές τράπεζες και φοροδιέφυγε» δήλωσε ο τούρκος υπουργός.

«Υπάρχουν δύο θέματα που προκαλούν ένταση στις σχέσεις (με τις ΗΠΑ), ένα από τα οποία είναι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο YPG / PKK» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η αμερικανική συνεργασία με την τρομοκρατική ομάδα αποτελεί «σοβαρό λάθος».

«Το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δεν ικανοποίησε το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του ηγέτη της FETO είναι το δεύτερο ζήτημα που προκαλεί τριβές μεταξύ των δύο χωρών» σημείωσε.

«Και στις δύο περιπτώσεις, η Τουρκία δεν έχει 100% δίκιο, έχει 1000% δίκιο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε το ρεπορτάζ του NBC ότι εξετάζει την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία.

Share.

About Author