Δικαστικό “όχι” στην αίτηση προστασίας της Folli Follie – Προς άτακτη πτώχευση οδεύει η εταιρεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αβέβαιο είναι το άμεσο μέλλον της Folli Follie μετά την απόρριψη της αίτησης για υπαγωγή της στην προστασία του άρθρου 106Α του πτωχευτικού κώδικα.

Η απόφαση του δικαστηρίου για μη χορήγηση της προστασίας εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα. Κρίσιμη εκτιμάται πως ήταν η παρέμβαση των τραπεζών κατά της αίτησης οι οποίες επικαλέστηκαν το γεγονός πως κατά το νόμο  η προστασία χορηγείται άπαξ.

Και αυτό είχε ήδη συμβεί όταν κατέθεσε αίτηση προστασίας η Folli Follie Finance Luxembourg θυγατρική του ομίλου Folli Follie και εκδότρια των ομολόγων της. Τη νέα αίτηση κατέθεσαν περί τους 500 εργαζομένους και η μητρική Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία, πλην όμως για την ίδια νομική οντότητα.

Πλέον οι πιστωτές του Ομίλου μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά όλες τις οφειλές τους, ενέργειες που ενδεχομένως να οδηγήσει στην άτακτη πτώχευση του Ομίλου.

Άλλωστε αυτό είχαν υποστηρίξει κατά τη συζήτηση της αίτησης για έκδοσης προσωρινής διαταγής ώστε να υπαχθεί τη Folli Follie σε καθεστώς προσωρινής προστασίας, οι δικηγόροι της εταιρίας.

Συγκεκριμένα είχαν αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν δοθεί η προσωρινή διαταγή τότε η επιχείρηση μετρά μερικούς μήνες ζωής:   «Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες».

Share.

About Author