Τρολάρισμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Μοιάζεις με τον πρόεδρο του… Εδεσσαϊκού – Η αμήχανη απάντηση (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τις παλινωδίες της ΝΔ σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επεσήμανε σε υψηλούς τόνους επιδόθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός κατά την απάντηση του στην πρωτολογία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Ένα από τα σημεία της τοποθέτησής του πρωθυπουργού που προκάλεσαν αμηχανία στον πρόεδρο της ΝΔ ήταν η περιγραφή των κυβιστήσεων του κ. Μητσοτάκη ως προς το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα η θέση του κόμματός του για την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος.

«Δυόμιση χρόνια πριν ξεκινήσαμε τη διαδικασία της συζήτησης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και προτείναμε η εκλογή ΠτΔ να αποσυνδεθεί από πιθανή διάλυση της Βουλής, προτείνοντας παράλληλα μια νέα διαδικασία εκλογής. Τότε, ρίξαμε την ιδέα στον πολιτικό διάλογο -στα κόμματα και στους κοινωνικούς φορείς- στην τρίτη άκαρπη ψηφοφορία να υπάρχει απευθείας εκλογή από το λαό. Μετά από πολύ σκέψη και ώριμη συζήτηση, καταλήξαμε σε μια παρεμφερή πρόταση» είπε αρχικά ο Αλ. Τσίπρας και αφηγήθηκε στη συνέχεια:

«Όταν εμείς αρχικά είπαμε στην τρίτη άστοχη διαδικασία ψηφοφορίας εκλογή από το λαό, διαφωνήσατε και είπατε όχι. Όταν εμείς είπαμε όχι στην τρίτη άστοχη ψηφοφορία σε εκλογή από το λαό, προτείνοντας περίοδο έξι μηνών με έξι ψηφοφορίες και μετά εκλογή από το λαό, υιοθετήσατε τη δική μας πρόταση.

»Μετά από μία βδομάδα, έρχεστε εδώ και λέτε: ¨ούτε αυτήν την άποψη έχουμε, ούτε τη δική σας άποψη έχουμε, δεν έχουμε άποψη και λέμε να πάμε ενδεχομένως σε 151, να πάμε σε μια τρίτη εκδοχή…¨.

«Με συγχωρείτε», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «αλλά αυτό δεν είναι θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως είναι στάση και θέση του πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού αλλά δεν είναι θέση και στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα θέμα που συζητάμε εδώ και 2,5 χρόνια στο δημόσιο πολιτικό διάλογο. Για αυτό σας λέω ότι είναι ανερμάτιστη, αλλοπρόσαλλη και στο πόδι η θέση σας για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Σε όλα αυτά, αυτό που κατάφερε να αντιτείνει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι η αναφορά του πρωθυπουργού ήταν λανθασμένη, αφού πρόκειται για τον… πρώην αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Μάτσιος:

Share.

About Author